Eerste Europese week van het ruimteweer
Van 29 nov tot 3 dec 2004, vond in ESTEC, de technische afdeling van de European Space Agency, ESA gelegen in Nederland, plaats.
English version /Version française gepost op 7 december 2004
OVERZICHT CACTUS
SOLAR WEATHER BROWSER KWALITEITS CONTROLE
GPS SWAP-INSTRUMENT
Het SIDC is betrokken in het ESA piloot project met als doel het ruimteweer en de wetenschap hieromtrent te promoten. In dit kader hebben we verschillende nieuwe producten ontwikkeld en werden deze voorgesteld op deze conferentie. Vanuit verschillende hoeken van de wetenschappelijke gemeenschap werd er interesse in ons getoond, meer bepaald in onze specifieke ruimteweersvoorspellingen en waarschuwingen. Zulke contacten zijn belangrijk om een breed samenwerkingsverband tussen verschillende groepen uit te bouwen.
Klik op de linkse figuren om de 'posters' te zien die vanuit het SIDC voorgesteld werden op dit congres: overzicht van het piloot project, de CACTus software, de solar weather browser, de kwaliteitscontrole van de voorspellingen, de gps-producten en het zogenaamde SWAP-instrument aan boord van de PROBA II satelliet die in 2006 zal gelanceerd worden.

Twee leden van ons team hebben een mondelinge presentatie gegeven:

Onderstaande figuur is genomen uit de presentatie van Zhukov en stelt de evolutie op de zonneschijf voor van de zonnevlekgroep die verantwoordelijk was voor de magnetische stormen in november 2004.