Jaarlijks Verslag van het SIDC
Eens per jaar, bundelen we al onze activiteiten en publicaties van het voorbije jaar in één document. Alle projecten en diensten waarvoor we op dit moment instaan worden beschreven. Dit past in het omvangrijke rapport van de Koninklijke Sterrenwacht van België, één van de 10 wetenschappelijke federale instituten.
English Version /Version française posted on May 12, 2006

Het SIDC combineert twee belangrijkste activiteiten: wetenschappelijk onderzoek in zonnefysica en toegepaste wetenschap rond ruimteweer en zonneactiviteit. Het SIDC doet dienst als «Regional Warning Center» (RWC) voor West-Europa, waarbij het de zon in het oog houdt en voorspellingen van het ruimteweer opstelt, net als waarschuwingen in het geval van extreem ruimteweer. Behalve een RWC, zijn we ook het «World Data Center for the Sunspot Index». Het Internationale Zonnevlekkengetal wordt hier berekend en verspreid. Beide activiteiten van het SIDC als research- en dienstencentrum overlappen op vele manieren.

Het rapport heeft 4 belangrijke onderwerpen: CME studies over ruimtemissies bijvoorbeeld zoals STEREO/SECCHI en PROBA2, de studie van de variabele magnetische corona, het SIDC als centrum voor ruimteweer en ten slotte observaties, studie en diensten betreffende indices voor zonneactiviteit.

Werp een blik op het document door op de figuur links te klikken.