Derde Europese «Space Weather Week»
Van 13 november tot 17 november 2006 zullen wetenschappers van over heel de wereld verzamelen in Brussel om over ruimteweer te discussiŽren. Ontwikkelingen in voorspellingsmethoden, ionosferische problemen, modellering, methodes van data-analyse en wetenschappelijk onderzoek staan op het menu gedurende 5 dagen.
English Version /Version franÁaise posted on July 13, 2006

De conferentie zal gehouden worden in de Koninklijke Bibliotheek van BelgiŽ, ťťn van de tien federale wetenschappelijke instituten onder de koepel van het Belgische Wetenschapsbeleid. Het SIDC, dat deel uitmaakt van de Koninklijke Sterrenwacht van BelgiŽ, staat in voor de locale organisatie. Dit is ook een mooie gelegenheid om de nadruk te leggen op de 25e verjaardag van het SIDC.

Wetenschappers krijgen de gelegenheid om hun kennis van ruimteweer en haar toepassingen te bespreken en uit te wisselen. Brussel zal het decor zijn van nieuwe samenwerkingen tussen mensen en instituten. Door onze expertise samen te brengen, kan het ruimteweer een rijpe toegepaste wetenschap worden met een grote commerciŽle en technologische relevantie waarbij de hele wereld betrokken is.

Meer informatie is te vinden op de officiŽle ESWW3-website.