Het SIDC geeft zich bloot
Op 6 en 7 oktober laat het SIDC in zijn kaarten kijken. Dit kadert in de opendeurdagen van de Koninklijke Sterrenwacht van BelgiŽ, het Koninklijke Meteorologisch Instituut en het Belgisch Instituut voor Ruimte-AŽronomie.
English version /Version franÁaise geposted op 14 Sept, 2007

Het centrale thema van de opendeurdagen is de Zon, een kolfje naar de hand van het SIDC waar zonnevlekken, ruimteweer en zonneonderzoek centraal staan.

We nodigen iedereen uit om een wandeling te maken die je laat proeven van de Ďspace poolí en het internationaal heliofysisch jaar. Aan de hand van maquettes, multimedia-materiaal en verscheidene displays, zal het SIDC zijn rol in belangrijke internationale ruimtemissies in de verf zetten.

We openen de deuren en de koepel van onze zonnetelescoop waarmee nog dagelijks waarnemingen worden gedaan, indien het weer het toelaat natuurlijk. We zullen een aantal aspecten van het werk van een zonnewetenschapper laten zien. We hebben zelfs een mooi extraatje: de zon in 3D, spectaculaire beelden van de ruimtemissie STEREO.

Algemene informatie kan gevonden worden op de nieuws-items van de website van de Koninklijke Sterrenwacht van BelgiŽ en op de website van de poolruimte .