Opendeurdag op 17 en 18 september
De Koninklijke Sterrenwacht van België, het Koninklijk Meteorologisch Instituut en het Belgisch Instituut voor Ruimte-Aëronomie verwelkomden op 17 en 18 september ongeveer 10.000 bezoekers. Ongeveer 800 mensen kwamen een kijk nemen naar de zonnetelescoop van het SIDC.
English Version /Version franaise posted on Sept 23, 2005

Twee dagen op rij gaven wetenschappers die in het SIDC werken informatie aan de bezoekers over hun werk rond zonnevlekken, zonneactiviteit, ruimteweer en de zon in het algemeen. De Zon bood een helpende hand door erg actief te zijn in de voorgaande week. We hadden dus nieuws voor onze bezoekers, vooral over de grote groep die een X17 zonnevlam produceerde, de vierde in de rangorde sinds 1976. Ondanks het zonnige weer was de groep niet meer zichtbaar met blote oog omdat ze in grootte was afgenomen net voor de opendeurdag. De bezoekers konden de groep in het echt waarnemen aangezien de telescoop in staat was om ze te vergroten en weer te geven.

De rondleidingen waren een succes. Het was erg bemoedigend om zoveel enthousiaste mensen te zien met een interesse in de telescoop en het ruimteweer.